Вітаміни для здоров'я зубів

Весна вже “на районі”, а вона завжди бере із собою авітаміноз.Тому саме зараз варто додати до раціону продукти, що багаті на вітаміни.Ось перелік основних вітамінів, що впливають на здоров’я ротової порожнини та продуктів, що багаті на них.

🥕

Вітамін AВін потрібний для файного здоров’я слизової оболонки ротової порожнини, а також є важливим для секреції слини, яка допомагає очищати рот від залишків їжі і нейтралізує кислоти, що руйнують зубну емаль.Джерелами вітаміну A є печінка, молочні продукти, риба та овочі, які містять бета-каротин, наприклад морква і шпинат.

🍋

Вітамін CЦей вітамін, окрім іншого, сприяє синтезу колагену, білка, що підтримує ясна міцними і здоровими. Недостатність вітаміну C може призвести до кровоточивості та захворювань ясен.Джерелами вітаміну C є цитрусові, ківі, ягоди, томати та броколі.

🐟

Вітамін DВажливий для засвоєння кальцію - одного з головних складових зубної емалі.Натуральними джерелами вітаміну D є риб’ячий жир, жирна риба та яйця. Також вітамін D синтезується в шкірі під впливом сонячного світла.

🥬

Вітамін EВітамін E відомий - антиоксидант, що захищає клітини від пошкоджень. Він також допомагає зменшити запалення в яснах і покращити стан здоров’я ротової порожнини в цілому.Джерелами вітаміну E є рослинні олії, горіхи, насіння та зелені листові овочі.

🥜

Вітаміни групи BВітаміни групи B, зокрема фолієва кислота (B9), вітамін B6 і вітамін B12, допомагають зменшити рівень запалення і сприяють відновленню тканин. Недостатність фолієвої кислоти може призвести до утворення виразок в роті та інших проблем з яснами.Джерелами вітамінів групи B є м’ясо, риба, яйця, бобові та цілозерновий продукти.

👉

Попіклуйтесь про своє здоров’я і весна запам’ятається вам лише чарівними квітучими деревами.

Запишіться на прийом
Дякуємо! Ваша заявка отримана!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Наближаємо перемогу, перемагаємо разом
Україна понад усе
Для всіх військових безкоштовно:
  • Консультація та план лікування
  • Імплантація та протезування
  • Знімки та обстеження