УЛЬТРАЗВУКОВА ЩІТКА ДЛЯ ЗУБІВ

РОЗУМНІ ЗУБНІ ЩІТКИ - ЯКІ ВОНИ?

Винаходячи найпрогресивніші медичні технології та лікарські продукти, вчені та фахівці думають і про буденні, але дуже необхідні речі. Наприклад, ...зубну щітку!

З деякими різновидами з них ми вас уже познайомили. Представляємо вам найсучасніші та найпрогресивніші види зубних щіток: електрична, звукова та ультразвукова.
Принцип роботи електричної зубної щітки полягає в її здатності очищати поверхню зубів за допомогою рухомих чистячих головок, які здійснюють зворотно-обертальні рухи.

Звукова зубна щітка складається з пучків щетини, які під впливом високочастотних вібрацій за швидкості 10-30 тисяч рухів за хвилину здійснюють очищення поверхні емалі зубів методом пульсації. У щітках подібного типу є вбудований генератор частот, який виробляє звукову коливальну хвилю, що знищує зубний наліт.

В основі роботи ультразвукової зубної щітки лежить система створення вібраційно-коливальної хвилі до 102 млн рухів за хвилину, діапазоном в 1,6-1,7 МГц. Під впливом цих хвиль відбувається не просто очищення зубів від нальоту, а ще, що дуже важливо, знешкодження продуктів діяльності шкідливих мікробів.

ПЕРЕВАГИ ТА ПРОТИПОКАЗАННЯ ВИКОРИСТАННЯ УЛЬТРАЗВУКОВОЇ ЗУБНОЇ ЩІТКИ


УЛЬТРАЗВУКОВА ЩІТКА МАЄ ТАКІ ПОЗИТИВНІ ЯКОСТІ:

  1. Має терапевтичний ефект, зменшуючи кровоточивість ясен;
  2. Служить профілактикою гінгівіту. За рахунок глибокого проникнення хвиль у приясенні парадонтальні кишені відбувається знищення патологічної мікрофлори, яка здебільшого небезпечно локалізується в ділянці шийки зуба;
  3. Поліпшується мікроциркуляція крові в тканинах порожнини рота;
  4. Посилюються окислювально-відновні процеси в тканинах;
  5. Активніше йде вироблення корисних біологічно активних речовин, таких як: серотонін, гістамін, гепарин;
  6. Якісно видаляє зубний наліт у важкодоступних для звичайних щіток місцях: міжзубні проміжки, поглиблення на великих жувальних зубах, внутрішня поверхня зубів, ясенні кишені;
  7. Сприяє інтенсивнішому і глибшому засвоєнню корисних речовин, що входять до складу лікувальних зубних паст, наприклад, кальцію.

Але що не можуть зробити навіть найрозумніші зубні щітки, так це повністю на 100% очистити поверхню зубів від твердого зубного нальоту. На це "здатне" тільки професійне чищення зубів.
І ультразвукова зубна щітка не виняток. Однак за всієї своєї корисності, у неї є низка протипоказань до використання:

  1. Наявність пухлин в організмі;
  2. Присутність кардіостимулятора;
  3. вагітність будь-якого терміну;
  4. Період загострення хронічних захворювань в організмі, особливо стоматологічного характеру: пародонтит або гінгівіт;
  5. Наявність періодонтиту (запалення в ділянці кореня зуба);
  6. Наявність коронок, пломб і вінірів.
  7. Якщо у людини є коронки, пломби або вініри, то структура зуба, природно - порушена, вона неоднорідна за своєю щільністю. Під час використання ультразвукової зубної щітки відбувається вплив на різноструктурні ділянки з різною швидкістю, і це може спричинити випадання пломби або відклеювання вініра.

Тепер ви знайомі з найсучаснішими видами зубних щіток і можете самостійно вибрати ту щітку, яка вам підійде найкраще.

Запишіться на прийом
Дякуємо! Ваша заявка отримана!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Наближаємо перемогу, перемагаємо разом
Україна понад усе
Для всіх військових безкоштовно:
  • Консультація та план лікування
  • Імплантація та протезування
  • Знімки та обстеження